Project Description

KORFU – AZ ÉLŐ GÖRÖG SZIGET

A TÚRA IDEJE: 2019 Április 25. – Május 2.

A TÚRA HOSSZA: 7 nap

LÉTSZÁM: 8 fő

INDULÁS, ÉRKEZÉS: Korfu

A TÚRA ÁRA: 199.700 Ft

AZ ÁR TARTALMAZZA:
Az összes szállást
Minden tevékenységet ami szerepel a programban
Minden helyszíni közlekedést
Nemzetközi túravezetőt
Valamennyi állami adókat és illetéket
Fotós oktatást és segítségnyújtást

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
A kijutás árát
A biztosítások árát
Személyi jellegű ráfordításokat
Az étkezéseket
Minden más fentiekben nem említett díjat

   Korfu görögország kis északi szigete, ahol az ókori hajóácsok nem irtották ki a fákat, így a természet megmaradhatott a maga eredeti módján erdeivel, olajligeteivel, zúgóival, állatvilágával. Ráadásul ez a sziget görögország legtöbb csapadékot kapó szeglete, így a növény,- és állatvilág sosincs víz szűkében, a természet minden évszakban pompás, erőtől duzzadó arcát mutatja. Gerald Durell természet iránti rajongásának színtere a természetet fotózni vágyó számára minden kétséget kizáróan kitűnő terep!

Annak sem kell lemondania a kalandról, aki a nyár végén szeretne elmrülni a mediterrán hangulatú városok hangulatos szűk utcáiban. Korfu városa az erőddel csodás hely az utazónak!

A szigeten sok egyéb látnivaló mellett a gasztronómia is külön élményt nyújt, és szeptemberben még a tenger langyos símogatását is élvezheti, aki velünk tart!

1. nap
Megérkezünk Korfura. Felkapjuk a bérelt autókat a reptéren és elindulunk a szállásunk felé.

Ez egy – ilyenkor még – csendes kis faluban lesz Moraitikában. A szállás elfoglalása után megisszuk az első kötelező freddo espressonkat (frappét csak a tuisták isznak :) ), és átbeszéljük az előttünk álló hetet.

Este egy könnyű vacsorát is elfogyaszthatunk valamelyik kellemes grill bárban

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

2. nap

Egy gyors reggeli után – melyet akár valamelyik közeli pékségben ( zaxaroplasteio ) is elkölthetünk – felfedezzük a környéket. 
Délelőtt ellátogatunk a festő Agios Matthaiosba és egy szép sétával bejárjuk a 16. században alapított falut, ahol akár rálelhetünk néhány, több száz éves kőből épült házra is.

Utána megkerüljük a felettünk magasló Pantokratoras hegyet, hogy a mesés olajfa ligetek elvarázsoljanak bennünket. A környező tengerpartok közül is több az utunkba kerül: Prasoudi, Paramonas, Kanouli, Alonaki.

Kora délután megnézzük felülről a nyugati part déli részét, Kato Garouna felől csodás látványt nyújt Agios Gordios öble. Majd két magaslati pontra is felmegyünk a Pantokratoras hegyen, ahol monostorok mellől tárul elénk Korfu szinte teljes délnyugati partszakasza. 
Ezután lereszkedünk és megnézzük a 13. században épült bizánci Gardiki erődöt, mely szerényen megbújik az olajfák közt.

A naplemente Chalikounas tengerpartján fog érni minket, ahol a Korission tavat is körbesétálhatjuk akár, mielőtt csodás képeket készítünk a lebukó napkorongról.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

3. nap

Korán felkelve utunkat Pelekas felé vesszük, hogy a derengő fényeket már a Kaiser’s throne kilátóban pillanthassuk meg, ahonnan szinte az egész szigetet beláthatjuk. Csodálatos látványt nyújt, mikor a kelő nap bevilágítja a szigetet. 
Egy könnyed reggeli sétával folytatjuk a napot Pelekas utcáin, ahol a kis, meredek sikátorok, régi düledező, színes házak közt csöppenhetünk vissza egy kicsit a múltba.

Ezután megnézzük a környező tengerpartokat, köztük Mirtiotissát, melyről Gerald Durell azt mondta, hogy a világ egyik legszebb tengerpartja. 

Délután a főhadiszállásunktól nem messze, egy hegy tetején található régi falucskába, Chlomosba megyünk, ahol szintén csodaszép életképeket készíthetünk régi, színes házak közt. A naplemetne előtt pár órával legurulunk a hegyről és az alatta elterülő Issos tengerpartján fogunk portrékat készíteni, egy korfui modell segítségével. Itt lehetőség nyílik, hogy elsajátítsuk a vezeték nélküli vakuzás fortélyait, illetve a derítőlap helyes használatát.

Este, ha mindeki benne van, maradunk a tengerparton és egy kis sütögetéssel és csillagfotózással fejezzük be a fárasztó napot.

Alternatív programként: ezen a napon van Korfu városában a Krisztus feltámadását ünneplő körmenet, melyen rengeteg ember vesz részt helyi népviseletben. Nagy vizeskorsókat dobálnak az ablakokból, amiből megállapítják aszerint, hogy hány darabra tört, hogy mennyire lesz szerencsés az év. Este hatalmas tüzijátékot tartanak a város felett. Vasárnap mindenhol birkasütés van a városban, ami szintén izgalams fotótéma lehet. Ha úgy szavaz a társaság, ezen anpon is bemehetünk a városba, vagy felcserélhetjük a következő nappal a programot igény szerint. Egy biztos, fotótéma nélkül ezen a napon sem maradunk!

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

4. nap

Korán kelünk, hogy a hajnal már Korfu városában érjen minket és elkaphassuk a pillanatot, amikor az erőd mellett felkel a nap. Utána az egész nap a városé. Piac, főtér, sikátorok, kikötő, templomok, öreg erőd – több napra elegendő látványosság és fotótéma.

A naplementét és a kék órát Kanoniban töltjük, ahol a Vlacherna monostort festi vörösre a lemenő nap, illetve akár az Egér-szigetre (Pontikonissi) is áthajókázhatunk, hogy felfedezhessük ezt a csendes kis szigetecskét a 13. századi kápolnájával együtt. 
Mivel a reptér kifutója pár méterre lesz csupán tőlünk, időközönkét láthatjuk, ahogyan a fejünk felett alacsonyan elhúzó repülőgépek leszállnak a szigetre.

Este visszamegyünk a városba és felfedezzük az éjszaki fényekbe burkolózó Korfut.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

5. nap

A napfelkelte újra Kanoninál talál minket, hogy lefotózhassuk, amint az ikonikus Vlacherna monostor mellett kel fel a nap pazar látványt nyújtva. 
Sokat nem is időzünk, mert rengeteg látnivaló vár ránk a mai napon. Észak felé vesszük az irányt és meg sem állunk a sziget lemagasabb pontjáig, a 906 méter magas Pantokrator hegy csúcsáig. Itt gyönyörű látványt nyújt, ahogyan elterül előttünk az egész sziget, és a szemben lévő albán hegyeik is nagyon közelinek látszanak majd.

Miután kifényképeztük magunkat, lejjebb ereszkedünk Old Perithia festői falucskájába, amit lakosai még a múlt században egyszerűen elhagytak. Rengeteg gyönyörű romos ház, templom, kapu várja, hogy a legszebb képeket készítsük róluk, nem beszélve a pazar tájról, ami körbevesz minket.

Folytatjuk utunkat Sidari felé, ahol a híres homokő képződmények szabdalják a partot, lenyűgöző látványt nyújtva az arra járóknak. Itt jó pár öblöt felkeresünk, hogy mindeki megtalálhassa a kedvencét, majd napnyugta előtt érkezünk a Drastis fokhoz, hogy legyen időnk eldönteni felülről fényképezzük le, vagy inkább leereszkedjünk a tenger szintjére.

Este, hazefelé, ha van kedvünk, megállhatunk Gouviában, hogy egy régi, velencei hajóépítő csarnok oszlopai közt készítsünk timelapse felvételt a csillagos égboltról.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

6. nap

A főhadiszállástól nem messze található Boukariban látjuk meg felkelni a napot, ahol a tengeren ringó halászhajók és a vízbe benyúló mólók keretezik majd az izzó napkorongot. Egy gyors reggeli után máris a sziget belseje felé vesszük az irányt, ahol nemsokára a Ropa völgyben találjuk magunkat, körbevéve csodás hegyekkel és régi templomokkal.

Pár fénykép után indulunk is tovább Paleokastritsa felé, ahol egyedülálló természeti kincsekkel találkozhatunk. Tengerpartjait hatalmas sziklák borítják, öbleiben a kék és a zöld szín ezernyi árnyalatával szembesülünk. Egy domb tetején található a falu a kolostora, érdemes lesz rászánnunk az időt és felgyalogolnunk. Sokat nem időzhetünk, mert vár ránk Angelokastro, a 13. századi bizánci erőd, a 305 méteres sziklacsúcson magasló angyalvár, ahonnan pazar kilátás tárul majd elénk.

Innen tovább észak felé, hogy Afionas nevű gyönyörű falucska meglátogatása után egy dombtetőről szemlélhessük, amit a nap alábukik a horizonton a Twin beach mögött.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

7. nap

A hazautazás előtti utolsó nap kipihenhetjük az elmúlt hét történéseit, vagy lehetőség nyílik újra felkeresni a legszebb helyeket, ha nem sikerült elkészíteni azt a fotót, amelyet szerettünk volna, vagy egyszerűen nem jutott rá idő.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÚRÁRÓL

 • KIUTAZÁS
  Az utazás kiindulópontja és végpontja a Korfu város reptere.
  Fontos!
  A találkozó pontos helyét és időpontját az indulás előtt néhány héttel emailben részletezzük. A Korfura történő ki- és a hazautazást egyénileg kell megszervezni.
  Repülőjegyek áprilisra a foglalás idejétől függően 20.000-60.000 Ft-ért elérhetők.

 • BIZTOSÍTÁS
  A részvétel feltétele az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő utasbiztosítás megkötése. Jelentkezésed folyamán lehetőséged van biztosítást igényelni irodánkon keresztül. Amennyiben más biztosítóval szerződsz, győződj meg róla, hogy biztosításod megfelel a túra körülményeinek.

 • ÚTI OKMÁNYOK, VÍZUM
  Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel, vízum nélkül utazhatnak Görögországba.

 • SZÁLLÁS
  Korfui
  túránk során kétágyas, fürdőszobás szobákban szállunk meg. Ágyneműt és törölközőt kapunk, vezeték nélküli internet van.

 • KÖZLEKEDÉS
  A kirándulás nagy részén bérelt autóval közelítjük meg a látnivalókat, egyes helyeken kell számítani kisebb túrára, hogy elérjük a kiszemelt célpontunkat.

 • ELLÁTÁS
  Az utazás végig önellátó. Szerencsére az élelmiszerek és innivalók beszerzése nem jelent problémát, hiszen már az első nap kényelmesen bevásárolhatunk Moratikában. A napi túrákra érdemes sok elemózsiát csomagolni, mert útközben a kalóriákat és a vizet kalóriákat pótolni kell: szendvics, gyümölcs, energia szelet és megfelelő mennyiségű folyadék mindig legyen a hátizsákban. A kisebb falvakban melyeket érintünk ebédelni és vacsorázni is tudunk: mindenképp érdemes megkóstolni a helyi specialitásokat.
  Az étkezés mindenhol biztonságos; az élelmiszerekre az Uniós előírások vonatkoznak.

 • IVÓVÍZ
  A higiénés állapot mindenhol megfelelő. A csapvíz iható – sőt, sok esetben sokkal finomabb, mint itthon – de természetesen ásványvizet is vásárolhatunk.

 • ZSEBPÉNZ
  Érdemes végiggondolni az egyéni igényeket, és ennek megfelelően számolni a zsebpénzzel. Mindneki máshogy szeret költeni, ezért a saját belátásod szerint hozz költőpénzt szuvenírekre, étel és italkülönlegességekre.
  Korfu városban nem jelent problémát a pénzváltás, mindazonáltal azt javasoljuk, hogy a költőpénz egy részét Euró formájában hozd magaddal, hiszen így már a túra első percétől kezdve átadhatod magad a gondtalan fényképezés örömének.

 • VALUTA, PÉNZVÁLTÁS
  A fizetőeszköz Euró. Korfu városban több ATM is van, de sok helyen kártyával is tudsz fizetni. A kis hegyi falvakban viszont többnyire csak készpénzt fogadnak el.

 • IDŐJÁRÁS
  Áprilisban Korfun kifejezetten kellemes az idő. Napközben póló és rövidnadrág viselete ajánlott, de mivel este és hajnalban hűvösebb is lehet, feltétlen szükség lesz hosszú nadrágra, pulóverre és dzsekire is.
  Korfun az időjárás sokszor kiszámíthatatlan: bármikor kialakulhat egy zápor vagy egy zivatar, ezért a bőrig ázást elkerülendő vízálló túrakabát vagy esőkabát is legyen nálad. Szerencsére az esőnek itt előnye is van: a felszálló hajnali párában előbukkanó természetről bámulatos fényképeket készíthetünk.
  A tengerben ilyenkor még nem lehet fürdeni, de a bátrabbaknak érdemes hozni fürdőnadrágot, strandcipőt, törölközőt, ha megmerítkeznének 16-18 fokos habokban!

 • BIZTONSÁG
  A turisták által kedvelt helyeken lehetnek zsebtolvajok, de ettől eltekintve Korfun kiemelkedően jó a közbiztonság.

 • KOMMUNIKÁCIÓ
  Korfu az únió tagjaként már a roaming mentes államok sorába tartozik. A térerő és a lefedettség jó.
  Vezeték nélküli internet van a szállásunkon.

 • ELEKTROMOS ÁRAM
  Az elektromos hálózat és a csatlakozó is megegyezik az itthonival.

 • TÚRALEÍRÁS
  Az utazásunk fő célja a fotózás, az, hogy a lehető legjobb helyeken, a lehető legjobb fényképek készülhessenek el. Ennek érdekében azonban olykor áldozatokat kell hozni: előfordulhatnak váratlan helyzetek – időjárás változás és egyéb környezeti tényezők – amelyek felülírják a tervezett programot. Az útleírás általános információkat fogalmaz meg, de nem tudja garantálni a benne szereplő látnivalók, események és élővilág megtapasztalását, illetve a benne foglalt időkeretek pontos betartását.
  Amennyiben valamilyen váratlan esemény miatt egy-egy program egyáltalán nem teljesíthető az előre meghirdetett időpontban, a túravezető megpróbálja átszervezni, átcsoportosítani a programokat.

  A túráinkon való részvétel alapfeltétele a kifogástalan egészségi állapot. Komoly szív és érrendszeri problémák, idegrendszeri és mentális zavarok kizáró tényezők.

FELSZERELÉS

Tapasztalataink alapján a fotós utazásokra két nagyobb hátizsákot és egy kisebb hátizsákot érdemes vinni. Ez utóbbi kicsire összegöngyölve a nagyobb hátizsákba kerül, hogy szükség esetén kéznél legyen. A két nagyobb táskába kerülnek a személyes holmik illetve a fotózáshoz szükséges felszerelések.

Szintén a saját példánkból okulva javasoljuk, hogy tényleg csak azt hozd magaddal, amire feltétlenül szükséged lesz. A csomagját mindenki maga viszi, így – hacsak nem egy erőemelő izomzatával büszkélkedhetsz – jobban jársz, ha a táskád nem túl nehéz.

A ruhák és alapvető pipere holmik súlya maximum 15-20kg legyen és ehhez maximum 60 literes hátizsákot válassz. A hátizsák a legjobb megoldás, hiszen praktikusabb, és a közlekedési bármilyen közlekedési ezközben elfér. A fotós felszereléseknek pedig egy kisebb méretű fotós táskát érdemes választani.

A kemény bőröndök nem megfelelőek egy fotós túrához, lehetetlen velük közlekedni és ráadásul az önsúlyuk is nagyobb, ami a légitársaságok súlykorlátja miatt problémát jelenthet.

Az egyéni igényeken túl az alábbi alapfelszerelést javasoljuk:

 • Személyes iratok, dokumentumok (útlevél, biztosítás, igazolványok stb.)

 • Készpénz, bankkártya
 • Szúnyogriasztó

 • Gyorsan száradó törölköző

 • Éghajlatnak megfelelő túraöltözet (hosszú nadrág, meleg ruha, polár pulóver is)

 • Esőkabát, esőnadrág

 • Füldugó

 • Bejáratott túrabakancs, túraszandál vagy sportcipő
 • Kulacs

 • Fejlámpa
 • Elsősegélycsomag, gyógyszerek

 • Amit az útra még érdemes hozni: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Túravezetőink kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

FOTÓS FELSZERELÉS

A legtöbb fotos turánk sok utazást vesz igénybe ezért minél könnyebb felszereléssel érdemes utazni.

Amit érdemes hozni az egy tükörrefelexes vagy tükörnélküli gép, de mobil fotózásra is érdemes hangsulyt fektetni. és útjainkon akár kompakt fényképezö gépekkel is elérhetónk komoly eredményeket.

A leghatékonyabb objektívek utazáshoz az egy nagylátó szögű zoom (24-70, 16-40) és egy kisebb telezoom (70-200, 75-300). Ezekkel a témák 98%a lefedhető. Konvertert még érdemes hozni, esetleg macro közgyürüket.

Az állvány gömbfejjel kötelezően a felszerelés része, lehetőleg könnyű utazásra tervezett típus legyen.

Mi kell a fotós táskába?

 • SLR/DSLR vagy mirrorless (MILC) fényképezőgép

 • Nagylátószögű (zoom) objektív

 • Alap,- és/vagy macro objektív

 • Kis telezoom objektív

 • Könnyű állvány lehetőleg gömbfejjel

 • Tartalék akkumulátorok és töltők

 • ND szűrők – átmeneti, teljes, több denzitás

 • Kisméretű laptop a képek feltöltésére

 • Tartalék akkumulátorok