Szilveszter Zoli – mint korábban írtuk – egy nappal a csoport előtt ért Lofotenre, hogy a másnap korán reggel érkezőket már fogadni tudja. Este azért kiment a feleségével fotózni, és elképesztő szép sarkifényt sikerült lencsevégre kapjon. Úgy tűnt, minden szép és jó lesz!
Úgy tűnt…

Elfoglalta a szállást, ami elképesztően szép helyen, közvetlenül a vízparton van.
Megérkeztek másnap a csoport tagjai is, elosztották a szobákat, és készültek a másnapi fotózásra.

Ám ekkor a természet úgy gondolta, hogy ideje a sokat látott, valóban edzett norvégokat is egy kicsit elkárpáztatni: pár óra leforgása alatt leesett másfél méter hó! Azon túl, hogy rengeteg havat kellett eltakarítani ahhoz is, hogy a kocsiig kiérjenek a srácok házból, szinte járhatatlan lett a sziget! Az utat, ami a következő szálláshoz vezet lezárták lavinaveszély miatt, több település lakóit evakuálták, sokan iskolai tornatermekbe voltak kénytelenek tölteni az éjjszakát.
A mi kis csapatunk szerencsére maradhatott a gyönyörű házban, de a következő szállásra, ahova be voltak fizetve, nem tudtak átmenni! Jött a kérdés, hogy hogyan tovább?!
Szerencsére a szállásadó szólt, hogy nem kell aggódni, addig marad a csapat, amíg át nem tud menni a következő állomásra! A fizetésről pedig ennyit mondott: ugyan már! Mi északi emberek vagyunk, segítünk egymáson ahol tudunk!

A csapat fantasztikus! Senki nem csüggedt egy percig sem! Kiásták magukat és a kocsit, és egy jó kávé után elmentek fotózni oda, ahova lehetett!

Fantasztikus életképeket küldtek, és a fotó-termés is nagyon ígéretes az elmondásuk szerint!

A fotózás után visszatértek az első szálláshelyre, ahol egy nappal kellett csak tovább maradni az óriási hóesés miatt. A norvégok egy nap alatt tisztára varázsolták az utakat, lerobbantották a lavinaveszélyes területekről a havat, visszaállt a rend.

A csapat pedig átment a következő szálláshelyre. Mindenki el van ájulva a házaktól, olyan helyen van az apartmantelep, és olyan minőségűek a házak, hogy most már nagyon várják következő két méteres havazást, hátha ottragadhatnak még pár napig!

Azért pár képet küldtek az első házról is!

A társaság most már átért Eliassen Rorbuer faluba, innen csillagtúra szerűen folytatják a fotózást. Várjuk atovábbi izgalmas fejleményeket!