Korfu görögország kis északi szigete, ahol az ókori hajóácsok nem irtották ki a fákat, így a természet megmaradhatott a maga eredeti módján erdeivel, olajligeteivel, zúgóival, állatvilágával. Ráadásul ez a sziget görögország legtöbb csapadékot kapó szeglete, így a növény,- és állatvilág sosincs víz szűkében, a természet minden évszakban pompás, erőtől duzzadó arcát mutatja. Gerald Durell természet iránti rajongásának színtere a természetet fotózni vágyó számára minden kétséget kizáróan kitűnő terep!

Annak sem kell lemondania a kalandról, aki a nyár végén szeretne elmrülni a mediterrán hangulatú városok hangulatos szűk utcáiban. Korfu városa az erőddel csodás hely az utazónak!

A szigeten sok egyéb látnivaló mellett a gasztronómia is külön élményt nyújt, és szeptemberben még a tenger langyos símogatását is élvezheti, aki velünk tart!

1. nap
Megérkezünk Korfura. Felkapjuk a bérelt autókat a reptéren és elindulunk a szállásunk felé.

Ez egy – ilyenkor még – csendes kis faluban lesz Moraitikában. A szállás elfoglalása után megisszuk az első kötelező freddo espressonkat (frappét csak a tuisták isznak :) ), és átbeszéljük az előttünk álló hetet.

Este egy könnyű vacsorát is elfogyaszthatunk valamelyik kellemes grill bárban

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

2. nap

Egy gyors reggeli után – melyet akár valamelyik közeli pékségben ( zaxaroplasteio ) is elkölthetünk – felfedezzük a környéket. 
Délelőtt ellátogatunk a festő Agios Matthaiosba és egy szép sétával bejárjuk a 16. században alapított falut, ahol akár rálelhetünk néhány, több száz éves kőből épült házra is.

Utána megkerüljük a felettünk magasló Pantokratoras hegyet, hogy a mesés olajfa ligetek elvarázsoljanak bennünket. A környező tengerpartok közül is több az utunkba kerül: Prasoudi, Paramonas, Kanouli, Alonaki.

Kora délután megnézzük felülről a nyugati part déli részét, Kato Garouna felől csodás látványt nyújt Agios Gordios öble. Majd két magaslati pontra is felmegyünk a Pantokratoras hegyen, ahol monostorok mellől tárul elénk Korfu szinte teljes délnyugati partszakasza. 
Ezután lereszkedünk és megnézzük a 13. században épült bizánci Gardiki erődöt, mely szerényen megbújik az olajfák közt.

A naplemente Chalikounas tengerpartján fog érni minket, ahol a Korission tavat is körbesétálhatjuk akár, mielőtt csodás képeket készítünk a lebukó napkorongról.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

3. nap

Korán felkelve utunkat Pelekas felé vesszük, hogy a derengő fényeket már a Kaiser’s throne kilátóban pillanthassuk meg, ahonnan szinte az egész szigetet beláthatjuk. Csodálatos látványt nyújt, mikor a kelő nap bevilágítja a szigetet. 
Egy könnyed reggeli sétával folytatjuk a napot Pelekas utcáin, ahol a kis, meredek sikátorok, régi düledező, színes házak közt csöppenhetünk vissza egy kicsit a múltba.

Ezután megnézzük a környező tengerpartokat, köztük Mirtiotissát, melyről Gerald Durell azt mondta, hogy a világ egyik legszebb tengerpartja. 

Délután a főhadiszállásunktól nem messze, egy hegy tetején található régi falucskába, Chlomosba megyünk, ahol szintén csodaszép életképeket készíthetünk régi, színes házak közt. A naplemetne előtt pár órával legurulunk a hegyről és az alatta elterülő Issos tengerpartján fogunk portrékat készíteni, egy korfui modell segítségével. Itt lehetőség nyílik, hogy elsajátítsuk a vezeték nélküli vakuzás fortélyait, illetve a derítőlap helyes használatát.

Este, ha mindeki benne van, maradunk a tengerparton és egy kis sütögetéssel és csillagfotózással fejezzük be a fárasztó napot.

Alternatív programként: ezen a napon van Korfu városában a Krisztus feltámadását ünneplő körmenet, melyen rengeteg ember vesz részt helyi népviseletben. Nagy vizeskorsókat dobálnak az ablakokból, amiből megállapítják aszerint, hogy hány darabra tört, hogy mennyire lesz szerencsés az év. Este hatalmas tüzijátékot tartanak a város felett. Vasárnap mindenhol birkasütés van a városban, ami szintén izgalams fotótéma lehet. Ha úgy szavaz a társaság, ezen anpon is bemehetünk a városba, vagy felcserélhetjük a következő nappal a programot igény szerint. Egy biztos, fotótéma nélkül ezen a napon sem maradunk!

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

4. nap

Korán kelünk, hogy a hajnal már Korfu városában érjen minket és elkaphassuk a pillanatot, amikor az erőd mellett felkel a nap. Utána az egész nap a városé. Piac, főtér, sikátorok, kikötő, templomok, öreg erőd – több napra elegendő látványosság és fotótéma.

A naplementét és a kék órát Kanoniban töltjük, ahol a Vlacherna monostort festi vörösre a lemenő nap, illetve akár az Egér-szigetre (Pontikonissi) is áthajókázhatunk, hogy felfedezhessük ezt a csendes kis szigetecskét a 13. századi kápolnájával együtt. 
Mivel a reptér kifutója pár méterre lesz csupán tőlünk, időközönkét láthatjuk, ahogyan a fejünk felett alacsonyan elhúzó repülőgépek leszállnak a szigetre.

Este visszamegyünk a városba és felfedezzük az éjszaki fényekbe burkolózó Korfut.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

5. nap

A napfelkelte újra Kanoninál talál minket, hogy lefotózhassuk, amint az ikonikus Vlacherna monostor mellett kel fel a nap pazar látványt nyújtva. 
Sokat nem is időzünk, mert rengeteg látnivaló vár ránk a mai napon. Észak felé vesszük az irányt és meg sem állunk a sziget lemagasabb pontjáig, a 906 méter magas Pantokrator hegy csúcsáig. Itt gyönyörű látványt nyújt, ahogyan elterül előttünk az egész sziget, és a szemben lévő albán hegyeik is nagyon közelinek látszanak majd.

Miután kifényképeztük magunkat, lejjebb ereszkedünk Old Perithia festői falucskájába, amit lakosai még a múlt században egyszerűen elhagytak. Rengeteg gyönyörű romos ház, templom, kapu várja, hogy a legszebb képeket készítsük róluk, nem beszélve a pazar tájról, ami körbevesz minket.

Folytatjuk utunkat Sidari felé, ahol a híres homokő képződmények szabdalják a partot, lenyűgöző látványt nyújtva az arra járóknak. Itt jó pár öblöt felkeresünk, hogy mindeki megtalálhassa a kedvencét, majd napnyugta előtt érkezünk a Drastis fokhoz, hogy legyen időnk eldönteni felülről fényképezzük le, vagy inkább leereszkedjünk a tenger szintjére.

Este, hazefelé, ha van kedvünk, megállhatunk Gouviában, hogy egy régi, velencei hajóépítő csarnok oszlopai közt készítsünk timelapse felvételt a csillagos égboltról.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

6. nap

A főhadiszállástól nem messze található Boukariban látjuk meg felkelni a napot, ahol a tengeren ringó halászhajók és a vízbe benyúló mólók keretezik majd az izzó napkorongot. Egy gyors reggeli után máris a sziget belseje felé vesszük az irányt, ahol nemsokára a Ropa völgyben találjuk magunkat, körbevéve csodás hegyekkel és régi templomokkal.

Pár fénykép után indulunk is tovább Paleokastritsa felé, ahol egyedülálló természeti kincsekkel találkozhatunk. Tengerpartjait hatalmas sziklák borítják, öbleiben a kék és a zöld szín ezernyi árnyalatával szembesülünk. Egy domb tetején található a falu a kolostora, érdemes lesz rászánnunk az időt és felgyalogolnunk. Sokat nem időzhetünk, mert vár ránk Angelokastro, a 13. századi bizánci erőd, a 305 méteres sziklacsúcson magasló angyalvár, ahonnan pazar kilátás tárul majd elénk.

Innen tovább észak felé, hogy Afionas nevű gyönyörű falucska meglátogatása után egy dombtetőről szemlélhessük, amit a nap alábukik a horizonton a Twin beach mögött.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás

7. nap

A hazautazás előtti utolsó nap kipihenhetjük az elmúlt hét történéseit, vagy lehetőség nyílik újra felkeresni a legszebb helyeket, ha nem sikerült elkészíteni azt a fotót, amelyet szerettünk volna, vagy egyszerűen nem jutott rá idő.

Közlekedés: bérelt autó
Szállás: stúdió/apartman
Ellátás: önellátás