Nem messze Budapesttől, a költői szépségű Dunakanyar mellett emelkednek a Börzsöny hegység vadregényes erdőkkel borított csúcsai.

A hegység szíve, az úgynevezett Magas-Börzsöny, Magyarország egyik legérintetlenebb tájegysége. A három napos fotós hétvége alatt ide teszünk kirándulást minden évszakban egyszer.

Mély szurdokok, tágas mezők, csobogó patakok és zord hegygerincek rejtegetik kincseiket azoknak akik vállalják, hogy fényképezőgépükkel nekivágnak a meredek emelkedőkkel tarkított hosszú gyalogútnak.

Havonta induló ingyenes túránkon, évszaktól függően felkeressük a legszebb erdőrészeket és mezőket. Tavasszal friss zöld levelek, keltikék és foltos szalamandrák után kutatunk. Nyáron felderítjük a legmélyebb völgyeket és legmagasabb csúcsokat, hogy a legszebb fényekben fotózzunk. Ősszel a színeké és a hulló faleveleké a főszerep, télen pedig jégkristályokat makrózunk és a deres erdőt fedezzük fel napkeltétől napnyugtáig.

Szombat délután

(A szeptemberi fotós túránk szombaton indul a királyréti Fáradt vándor büfé elől.)

Szombat délután Királyréten találkozunk. Évszaktól függő időpontban, de mindig a királyréti parkolóban. A pontos időpont érdekében kövessetek minket Facebookon, vagy íratkozzatok fel a hírlevelünkre.

Egy rövid bemutatkozás után, útnak indulunk Csóványos irányába.

 

Évszaktól függően keressük fel a legszebb mezőket és erdőrészeket és útközben meg-megállunk fotózni. Felfedezzük a tájat a legapróbb makró-témáktól, a legszebb panorámákig.

Még napnyugta előtt felérünk a csóványosi (938,2m) kilátó alá , hogy a Börzsöny legmagasabb pontjáról fotózhassuk a napnyugtát, miközben a lábunk alatt hullámzik az egész Magas-Börzsöny.

Napnyugta után vissza indulunk Királyrétre és valószínűleg már sötétben érünk vissza a parkolóba.

Búcsú a parkolóban.

Közlekedés: gyalog

Ellátás: önellátó

(A túra hossza oda-vissza 15km. Szintkülönbség 690m. A túra felfele körülbelül 6-7 órán keresztül tart. Ezért olyanok jelentkezését várjuk, akik szokva vannak a túrázáshoz.)